Populära inlägg

söndag 2 januari 2011

Träningsbilder

Sprint är kanske inte min cup of tea, men jag ser ändå fram mot dagens tävlingar i Oberstdorf. Viktiga bonussekunder står på spel. Jag återkommer med mina intryck senare under dagen. Jag tänkte också lägga ut några träningsbilder från det gångna årets bokarbete.

Dagens Nyheter publicerar idag ett utdrag ur Kroppens geni. Utdraget är en sammansättning av textdelar som finns i flera olika avsnitt av boken. Fina bilder också. Om reportaget läggs ut på webben så meddelar jag förstås länken. Eftersom många har frågat om min medverkan i Skavlan häromveckan ger jag länken till det inslaget här: http://svtplay.se/v/2272489/skavlan/del_12_av_12 


 Den här bilden togs i Meråker nära Storlien under en samling med de norska landslagen i början av augusti 2010. Det är betydligt brantare än det ser ut och dessa åkare i U 23-landslagen kör vad som på norska kallas elghufs, skidgång på svenska. Sex drag om sex minuter i varje, makalöst krävande.







Här är vi ute på myrlöpning. Jag tror den vita tröjan till vänster sitter på Simen Östensen och det svarta dryckesbältet tillhör Martin Johnsrud Sundby. Jag deltog i myrlöpning på fjället tre dagar i rad.

 Nedanför tar jag en paus när jag någon vecka senare springer i Petter Northugs hemmaterräng i skogarna ovanför Framverran nordväst om Trondheimsfjorden. John Northug höll i kameran. Det var vild och hög terräng med myrar, berg och tjärnar omväxlande med körvägar och stigar. Ändå med Atlanten bakom nästa bergsrygg.


 Sprinten i Oberstdorf konsoliderade ledningen för Cologna och Kowalczyk. Legkov ser inte riktigt ut som den vinnare jag trodde han hade chanser att bli. Majdic kommer starkt. Nu är det snart skatespecialisternas tur att ta för sig: Kalla, Hellner, Northug. Mycket kan hända, men den som nu sätter sina slantar på Bauer skulle jag vilja se. Väldigt kul att se Kershaws framfart idag, Kanadavän som jag är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar